Oprichting

Charterbijeenkomst 2 april 1982

Een plechtig moment, 2 april 1982. De Lions Club Hilversum is een feit. In het Raadhuis van Hilversum wordt het charter overhandigd aan de eerste president Harry Gribnau. Een serieuze zaak, al die heren en hun dames. Prachtige foto’s van huisfotograaf Boy Kok getuigen van de plechtige sfeer. De mannen gingen ervoor. Het begin van een club die zou uitgroeien van een serviceclub tot een vriendenclub. Onderlinge verbondenheid en vriendschap werden belangrijker dan het wat stijve decorum dat veel serviceclubs omgeeft.

Galafeesten

In 28 jaar nauwelijks club “dieptepunten”. Wel menselijke dieptepunten, afscheid moeten nemen van leden die uit het leven werden weggerukt. Tegelijkertijd maakten die momenten ook weer duidelijk hoe sterk de onderlinge verbondenheid was en is.

De maandagbijeenkomsten begonnen bij Wildschut, met peren, veel peren. En met Mijnheer van den Hoek, onze eigen Koos. Koos en zijn vrouw volgden de club naar de diverse andere locaties. De Smidse, De Nieuwe Zuwe en vervolgens ’s Graveland. Toen Anna’s Hoeve ofwel Castellum Novum. Castellum vatte vlam en de LCH week uit naar Brasserie de Hooge Vuursche. En nu na 25 jaar zijn we weer terug in “Het Wapen van Amsterdam” dat al weer een aantal jaar als “Restaurant Vlaar” door het leven gaat. Onze gasten zijn altijd weer verbluft door de prijs-kwaliteit van het eten dat we daar voorgeschoteld krijgen.

We Serve

“We serve” staat hoog in het vaandel. Projecten zijn er bij tientallen geweest. Galafeesten die fors geld opleverden. Veilingen en wijnacties. En de doe-projecten. Zelf de handen uit de mouwen steken.

In 2010 zijn we begonnen met de organisatie van een jaarlijks terugkerend evenement rondom het Voetstappenpad, een geweldige wandeling van 25 kilometer over heide en door bossen rondom Hilversum. Dit historische pad is in 1938 aangelegd en loopt nog steeds de oorspronkelijke route. We hopen veel wandelaars te kunnen krijgen voor deze activiteit, die veel inzet en organisatie vereist van onze leden. Na 5 jaar van organisatie hebben we deze wandeling over gedragen aan de Gooische Atletiek Club (GAC).

Daarop is het Groot Goois Dictee gestart, in 2015. Ook dit zichtbare evenement, georganiseerd samen met Lionsclub ’t Gooi en met als terugkerend goede doel het bestrijden van laaggeletterdheid.

En in 2019 starten we met de 035kwis, een “ken uw stad” quiz voor teams van mensen met diverse kwaliteiten. Hiermee zullen we een lokaal goed doel steunen, en verwachten we ook weer een vaste schare bezoekers op te bouwen.

Feesten en reizen

Dat waren er vele. En er zullen nog vele volgen. Vrienden vieren graag feest met elkaar. Vandaar. Buitenlandse en binnenlandse tripjes en weekeinden. De LCH was in Praag, Parijs, Barcelona, Rome, Ootmarsum, Amelanden, en in de champagne streek in Reims. Daarna in Rome, Istanbul, Marseille. In 2018 zijn we met een grote delegatie in Dublin geweest. En we gaan nog veel meer op stap in de komende jaren!

Toekomst

We zijn nog maar net begonnen. Wat is nu 36 jaar? De Lions Club Hilversum bruist van energie. Nieuwe leden stromen binnen. De leeftijdsmix is prima: ervaring en jeugd zijn evenwichtig vertegenwoordigd. Dat de club de komende jaren zo gezond moge blijven!