JAARTHEMAS

Goede Doelen

Nangoma

In optocht naar de opening

Lionsclub Hilversum heeft samen met Lionsclub ’t Gooi en Lionsclub Mumbwa in Zambia een grant van Lionsclubs International Foundation gekregen. Zo hebben we US$ 65.000 voor de bouw van een kinderafdeling voor een streekziekenhuis in Nangoma. Meerdere jaren zijn via wijnacties fondsen geworven om dit mogelijk te maken.

Alle aanwezige Lionsleden

De bouw van een ziekenhuis in Zambia, met management op afstand en in samenwerking met Lionsleden met een heel andere cultuur en aanpak is niet zonder problemen. Echter wij zijn trots op het resultaat en de festiviteiten bij de overdracht (waar een 4-tal van onze leden aanwezig waren) maakten veel goed.

De kindervleugel op de achtergrond

Over de komende jaren blijven we het ziekenhuis steunen met onderhoud van de afdeling, en extra zaken voor inrichting, om te zorgen dat een en ander operationeel blijft.

Zuster Veronica, directrice van het ziekenhuis

Stichting Leergeld Hilversum en Wijdemeren

Stichting Leergeld wil kinderen weer laten meedoen! Kinderen gaan mee op schoolreis, gaan sporten of krijgen muziekles. Ook kunnen we vaak een (tweedehands) fiets of computer regelen als een kind die niet heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen.

Ze helpen kinderen van 4 tot 18 jaar die in gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau opgroeien. Zij dreigen sociaal geïsoleerd te raken omdat de kosten van een schoolreisje of het lidmaatschap van een sportvereniging onoverkomelijke financiële hindernissen zijn.

Lionsclub Hilversum steunt al een aantal jaar Stichting Leergeld met donaties.

Leergeld donatie in 2017

Hospice Kajan

Hospice Kajan in Hilversum is een warm huis met deskundige zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun dierbaren: dat is Hospice Kajan. Hier staat sinds 2001 de bewoner centraal, met al zijn of haar wensen.

Zij verzorgen ‘high care’ verzorging en verpleging met een hecht team van artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen en vrijwilligers. 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Zo krijgen hun klanten alle ruimte voor wat echt belangrijk is: ontmoeting en aandacht voor elkaar. En kunnen ze waardig en in alle rust afscheid nemen.

Lionsclub Hilversum steunt Hospice Kajan met giften die ze in staat stellen te innoveren met technologie die het leven van hun bewoners vergemakkelijken.

Kajan gelukkig

Andere goede doelen

Door de jaren heen zijn veel doelen gesteund… we noemen er enkelen:

  • Stichting Sailability, die we een aantal aangepaste zeilboten hebben geschonken
  • Amerpoort met computerapparatuur voor mensen met een verstandelijke beperking
  • via Edukans een project in Ghana om ICT in het beroepsonderwijs te bevorderen
  • verschillende scouting clubs in Hilversum met bijdragen
  • Couveuses voor Nangoma Mission Hospital